Gemeente Tilburg

Arbeidsvoorwaarden

Salaris

Je krijgt een goed salaris. De hoogte hangt af van je kennis en ervaring. Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB). 

Individueel keuzebudget (IKB)

De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris. Je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Met het budget kun je bijvoorbeeld:
• extra verlofuren kopen 
• extra geld krijgen door het uit te laten betalen
• opleidingen volgen
• een fiets kopen
• reiskosten betalen
• extra pensioen kopen
• vakbondscontributie betalen

Werkweek en balans werk en privé

Een volledige werkweek is 36 uur. Vaak kun je ook parttime werken. De werktijden stellen we in overleg vast. We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. In overleg maak je afspraken over je werkplek en werktijden. 

Vakantie

Bij een voltijds dienstverband bouw je 144 wettelijke verlofuren op per kalenderjaar. Dit kan worden aangevuld door leeftijdsuren en schaaluren. Met het individueel keuzebudget heb je de mogelijkheid om extra verlofuren te kopen. 

Reiskostenvergoeding

Kom je met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk? Dan vergoeden wij de kosten (NS abonnement voor 2e klasse). Ook kun je via het IKB een fiets kopen. Kom je met de auto? Dan krijg je geen vergoeding, maar kan je aan het eind van het jaar jouw IKB gebruiken voor een vergoeding van woon-werk verkeer. 

Ouderschapsverlof

Ouders met kinderen tot 8 jaar kunnen ouderschapsverlof krijgen voor de opvang of verzorging van hun kind. We hebben betaald en onbetaald ouderschapsverlof.  

Pensioenvoorziening

Medewerkers zijn bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) verzekerd van een goede pensioenvoorziening. 

Zorgverzekering

Medewerkers kunnen met een collectieve korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Als je een aanvullende verzekering afsluit krijg je ook een werkgeversbijdrage. Deze bijdrage krijg je ook als je een aanvullende verzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar.Let op: voor sommige functies wordt er vooraf aan de ambtelijke arbeidsovereenkomst tijdelijk een andere overeenkomst afgesloten. Binnen deze andere overeenkomst kunnen andere arbeidsvoorwaarden gelden. Dit is afhankelijk van de vacature. Als dit van toepassing is op de vacature waarop je solliciteert word je hierover tijdens de sollicitatieprocedure geïnformeerd.