Gemeente Tilburg

Zo werken we in Tilburg

Tilburg: een stad die zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Een innovatieve stad. Er komen steeds meer mooie plekken bij. In de binnenstad, rond de Piushaven en in de Spoorzone bijvoorbeeld. Tilburg is een plek waar mensen gemakkelijk samenwerken en oog hebben voor elkaar. Waar verfrissende, nieuwe ideeën ontstaan. Waar we de schouders eronder zetten en samen ervan leren als iets anders uitpakt dan verwacht. Waar mensen zich thuis voelen in een ietwat rauwe en ongepolijste omgeving. Spreekt dit je aan? Dan is werken voor Tilburg misschien wel iets voor jou! 

Ben je benieuwd naar de afdelingen binnen de gemeente? Bekijk dan hier het organogram en de beschrijving van onze afdelingen.

Beste overheidsorganisatie 2019

Als gemeente Tilburg willen we zoveel mogelijk inspelen op wat er nodig is in de stad en in de wijken. Dat bereiken we door goed te luisteren en samen met inwoners en partners te werken aan betere oplossingen. We doen dat nét ietsje anders: we doen het op z’n Tilburgs! Dat betekent durven experimenteren, want alleen dan kun je echt het verschil maken. Met elkaar leren, vernieuwen en talenten inzetten op de juiste plek. De manier waarop we dat doen krijgt landelijk steeds meer erkenning. In 2019 won Tilburg als eerste gemeente ooit de titel 'Beste overheidsorganisatie van het jaar'. Onze leerervaringen en liefde voor Tilburg deelden we in vijf webinars. De webinars en alle andere informatie over de verkiezing vind je op deze pagina.

Waar gemeente Tilburg voor staat: 

Veelzijdig en afwisselend afbeelding

Veelzijdig en afwisselend

Bij de gemeente Tilburg werken we in een netwerkorganisatie van 19 afdelingen. Veel collega's werken allang niet meer uitsluitend binnen één van deze afdelingen. Maar in wisselende verbanden, zoals ketens, projecten of programma's.          Vaak met allerlei partners en inwoners uit de stad en regio, geregeld ook in (inter)nationale netwerken.  

Fijne werksfeer afbeelding

Fijne werksfeer

Natuurlijk brengt elke medewerker zijn of haar eigen karakter en talenten mee, maar we vinden elkaar in onze gezamenlijke kernwaarden: verbindend, daadkrachtig en vernieuwend, dat is typisch Tilburgs. Je maakt onderdeel uit van een team waar je op terug kan vallen. Collega's die voor elkaar klaar staan. 

Werk dat ertoe doet afbeelding

Werk dat ertoe doet

Werken bij de gemeente betekent werken in een organisatie met een maatschappelijk doel. Met zo'n 2.000 collega's zijn we dagelijks aan het werk om resultaten te boeken, iets toe te voegen voor onze inwoners.Ons werk doet ertoe. Wij doen het met liefde. 

Goede arbeidsvoorwaarden afbeelding

Goede
arbeidsvoorwaarden

Naast een prima salaris, biedt de gemeente goede arbeidsvoorwaarden. Zo heb je in veel functies de mogelijkheid werk en privé op elkaar af te stemmen, een uitstekende pensioenvoorziening en een Individueel Keuze Budget om zelf te besteden. Bekijk hier de uitgebreide beschrijving van de arbeidsvoorwaarden. Als ambtenaar val je onder de Cao Gemeenten.   

Ruimte om te groeien afbeelding

Ruimte om te groeien


De maatschappij verandert voortdurend en daarmee ook ons werk. We geven daarom extra aandacht en ondersteuning aan (een leven lang) leren en ontwikkelen om zo ‘fit’ mogelijk te blijven voor het werk nu en in de toekomst. Via het 'Tilburgs Leerhuis' heb je de keuze uit verschillende trainingen, waarmee je je kennis op peil houdt. En krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Op verschillende momenten en plekken hebben we medewerkers nodig met verschillende talenten. Een diverse groep collega's helpt daarbij. Wat ook helpt is dat we bereid zijn om flexibel te werken aan wisselende klussen. Zo zetten we onze talenten optimaal in.

Samen voor Tilburg afbeelding

Samen voor Tilburg

Als gemeente Tilburg werken wij voor Tilburg en de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. We werken aan thema's als veiligheid, duurzaamheid, werkgelegenheid en passende ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben. Dit kunnen we als gemeente Tilburg niet alleen, daarom doen we het samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Dat is zeker niet altijd een makkelijke taak, maar wel een om trots op te zijn. We maken ons sterk voor een stad waar mensen gezond en gelukkig kunnen zijn, nu en in de toekomst.