Gemeente tilburg

Arbeidsvoorwaarden

Salaris

Je krijgt een salaris conform de CAO. De hoogte zal op basis van jouw kennis en ervaring worden bepaald. Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB), zodat jij jouw arbeidsvoorwaarden zelf kunt afstemmen op jouw persoonlijke omstandigheden.

Pensioenvoorziening

Medewerkers zijn bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) verzekerd van een goede pensioenvoorziening.

Werkweek en balans werk en privé

Een fulltime werkweek omvat 36 uur. In veel gevallen is het ook mogelijk om parttime te werken. De werktijden stellen we in overleg vast. We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in de meeste functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen door de mogelijkheid tijd en plaats onafhankelijk te werken. Wij streven naar een harmonie tussen werken vanaf kantoor en thuis/ andere locaties. De gemeente biedt de mogelijkheid een eigen thuiswerkplek samen te stellen.

Vakantie

Bij een fulltime dienstverband (36 uur) bouw je per kalenderjaar 144 uur wettelijke en 50,4 bovenwettelijke verlofuren op. Met het individueel keuzebudget (IKB) heb je de mogelijkheid om op fulltime basis maximaal 187 extra verlofuren te kopen.

Reiskostenvergoeding

Kom je met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk? Dan vergoeden wij de kosten (NS-abonnement voor 2e klasse). Ook kun je via het IKB een (elektrische) fiets kopen. Kom je met de auto? Dan krijg je geen vergoeding, maar kun je je IKB gebruiken om dit uit te ruilen.

Ouderschapsverlof

Iedere medewerker die (wens)ouder is heeft recht op geboorte- en ouderschapsverlof. Daarin maken wij geen onderscheid in de samenstelling van het gezin. (Wens)ouders met kinderen tot 8 jaar kunnen ouderschapsverlof krijgen voor de opvang of verzorging van hun kind. We hebben betaald en onbetaald ouderschapsverlof.

Individueel keuzebudget (IKB)

Iedere medewerker ontvangt naast het salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). IKB maakt het mogelijk zelf te kiezen voor arbeidsvoorwaarden die jij belangrijk vindt. Het geeft de vrijheid keuzes te maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris en bestaat uit:

 • De vakantietoelage (8% salaris);
 • De eindejaarsuitkering (7,55%);
 • De levensloopbijdrage (1,5% salaris);

Je bepaalt zelf waarvoor je het IKB gebruikt. Je kunt het inzetten voor bijvoorbeeld:

 • Extra verlofuren
 • Uitbetalen bij je salaris
 • Een (elektrische) fiets en evt. fietsverzekering
 • Fietsaccessoires
 • Fitness/sport
 • SporTpas (half jaarabonnement of jaarabonnement)
 • Opleiding
 • Woon-werkverkeer

Meestal worden verplichte en functiegerichte opleidingen betaald door Gemeente Tilburg. Mocht je een loopbaan gerelateerde training of opleiding willen doen die niet door ons wordt betaald, dan kun je het IKB gebruiken om fiscaal voordeel te ontvangen.

Zorgverzekering

Bij Gemeente Tilburg krijg je voordeel op jouw zorgverzekering. Elke medewerker heeft recht op een jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. De bijdrage wordt één keer per jaar in december voor het afgelopen jaar bij je salaris uitbetaald. Deze tegemoetkoming is een bedrag van € 168,- bruto per jaar. Als je salaris lager of gelijk is aan het maximumbedrag van schaal 6, heb je recht op een bedrag van € 296,- bruto per jaar. Heb je jouw zorgverzekering bij IZA, CZ of Menzis dan kun je tevens korting krijgen op de aanvullende premie.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een job alert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!