Bram

Iedereen werkt proactief samen om echt iets moois te realiseren

Tilburg is een stad die volop in beweging is op het gebied van stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Een van de drijvende krachten achter de bijzondere projecten in de stad is Bram van Dorp. Met een achtergrond in Leisure Studies en een master in Urban Development, heeft Bram zijn passie voor stedelijke ontwikkeling kunnen omzetten in een succesvolle loopbaan. In dit artikel duiken we in het leven en de functie van Bram, evenals het inspirerende team waar hij deel van uitmaakt.

Bram voor een gebouw

Op zoek naar een goede werk/privé balans

Na zijn afstuderen in Tilburg begon Bram zijn carrière met een traineeship bij een managementadviesbureau. Daar groeide hij uit tot adviseur projectleider, met overheidsklanten als belangrijkste focus. Bram: ”Ik werkte aan uitdagende opdrachten voor verschillende gemeenten. Alleen waren deze opdrachten vaak ver van huis, met lange reistijden als gevolg. Door een verandering in mijn gezinssituatie merkte ik dat dit type werk minder aansloot bij de voor mij belangrijke balans tussen werk en privé. Het was tijd voor verandering.”

Bij de Gemeente Tilburg vond Bram een omgeving die precies aansloot bij zijn behoeften. “Hier kreeg ik de ruimte om mijn eigen situatie en persoonlijke prioriteiten te bespreken. Bovendien heeft Tilburg talloze mogelijkheden om je in te zetten op het gebied van gebiedsontwikkeling, is het een stad die ik goed ken, waar ik gestudeerd en gewoond heb en nog steeds veel sociale contacten heb. Ook is Tilburg een stad waar altijd wel iets gebeurt.”

Verantwoordelijk voor projecten in de Spoorzone, binnenstad en het buitengebied

Al ruim 7 jaar werkt Bram als Projectleider Stedelijke Ontwikkeling bij Gemeente Tilburg en is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van diverse stedelijke projecten in o.a. de Spoorzone en Tilburg Zuid. Hij houdt toezicht op de voortgang, bewaakt het budget en de kwaliteit en is verantwoordelijk voor de algehele projectbeheersing. Daarnaast stuurt hij een team van experts aan die gespecialiseerd zijn in verkeer, groen, water, stedenbouw en meer. “Iedereen werkt proactief samen om echt iets moois te realiseren.”

Een van Bram's meest bijzondere projecten was zijn betrokkenheid bij de Parkeergarage Spoorzone Zwijsen. In tegenstelling tot zijn gebruikelijke rol, waarbij hij voornamelijk verantwoordelijk is voor de planvorming tot aan het bouwrijp maken van een terrein, fungeerde Bram bij de ontwikkeling van parkeergarage Zwijsen ook als gemeenlijk projectleider tijdens de realisatie van dit vastgoedproject. Dit gaf hem de kans om het bouwproces van A tot Z te volgen.

Uitdagend en dynamisch werk

"Nu werk ik o.a. aan de ontwikkeling van de zorgcampus in Tilburg. Deze grootschalige ontwikkeling, die plaatsvindt tussen nu en 2050, omvat de volledige vernieuwing van de campus. Als projectleider speel je een cruciale rol in het waarborgen van de integratie van het gemeentebeleid in deze nieuwe ontwikkeling, met aandacht voor duurzaamheid, mobiliteit en natuur. Het is een dynamisch en uitdagend project dat vraagt om flexibiliteit en betrokkenheid. Sowieso is het werk van projectleider alles behalve eentonig. Ik heb geen vast honk, maar werk in plaats daarvan op verschillende locaties aan verschillende projecten tegelijkertijd. Elke opdracht heeft zijn eigen dynamiek, betrokken stakeholders en samenwerkingspartners.”

Bram hecht veel belang aan het betrekken van de omgeving en de inwoners bij de ontwikkelingsprojecten. “Door de dialoog aan te gaan en de inzichten en behoeften van de gemeenschap mee te nemen, kan ik projecten beter afstemmen op de wensen van de bewoners en de omgeving.

Een hecht en gezellig team met aandacht voor elkaar

“Ik maak deel uit van een hecht en gezellig team binnen de gemeente Tilburg. Het team bestaat uit een mix van jonge projectmanagementondersteuners, medior projectmanagers en senior projectleiders en gebiedsontwikkelaars. We hebben aandacht voor elkaar en weten wat er speelt. Er heerst een informele cultuur waarin ervaring wordt gewaardeerd. Naar eigen zeggen is het team Project- , Programma- en Interim-management (PPI) zelfs een van de leukste teams binnen de gemeente.”

Word jij na het lezen van dit verhaal ook enthousiast om als Projectleider bij de Gemeente Tilburg aan de slag te gaan? Komt dat even goed uit! Wij zoeken namelijk nog verschillende Projectleiders. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vacature voor Projectleider Stedelijke Ontwikkeling en Vastgoedontwikkeling. Of bij één van onze andere vacatures.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een job alert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!