Joost

Op een dag weet je het

Soms ben je in je werk toe aan een nieuwe uitdaging of komen je talenten nog niet helemaal uit de verf. Dan is het tijd om in actie te komen. Net als Joost Weterings, die na tien jaar intern doorstroomde naar een andere functie. Vorig jaar werd hij vijftig. "Of dat heeft bijgedragen aan mijn overstap, weet ik niet zeker", lacht Joost. "Wel hield de vraag me al een tijd bezig of ik mijn werk wilde blijven doen tot aan mijn pensioen. Als ik iets anders wilde, moest ik niet te lang meer wachten voor mijn gevoel." De uitnodigingen voor cursussen die hij voorbij ziet komen, triggeren Joost om stappen te zetten.

Koffietijd

Tot twee jaar geleden heeft Joost gewerkt als financieel adviseur voor de afdeling Informatievoorziening. "Die afdeling ken ik dus best goed." Benieuwd naar eventuele mogelijkheden op die afdeling, maakt hij een afspraak met de toenmalige teammanager. Het gesprek pakt positief uit en Joost is enthousiast. Hij kaart het aan bij zijn leidinggevende en krijgt de kans om een half jaar lang twee dagen per week als informatieanalist aan de slag te gaan bij Informatievoorziening.

Pittig

Collega's van Joost nemen een deel van zijn werk over. "Toch is de combinatie van twee banen best een uitdaging. Je wilt ze allebei goed doen. En je zit in de waan van de dag. Het werk loopt dus soms een beetje door elkaar. Aan de andere kant is het goed om feeling te houden met beide banen. Je weet namelijk nooit zeker of de baan is wat je hoopt." Dat dit inderdaad anders uit kan pakken, blijkt uit de ervaring van een collega van Joost. "Wij zijn samen gestart. Al vrij snel merkte mijn collega dat de baan niet was wat hij ervan had verwacht. Hij is eerder gestopt en kon terug in zijn eigen functie."

Joost op de fiets

Kiezen

De behoefte aan informatie is groot. Informatie uit alle beschikbare data halen wordt steeds belangrijker. Joost: "Dat heeft zeker meegewogen in de keuze voor de functie van informatieanalist. Door informatie slim te koppelen haal je nog meer gegevens boven water. Die informatie kan je verder brengen in een tijd waarin de ontwikkelingen heel snel gaan. Het vak van informatieanalist heeft daarnaast ook raakvlakken met mijn vorige baan als financieel adviseur.”

Doorstromen

Na zijn stage is Joost na een interne sollicitatie procedure definitief in de functie aangenomen. Hij voelt zich prima op zijn plek. "Ik ben heel blij met de kans die ik heb gekregen", aldus Joost. "Het is een mooie uitdaging en ik ben gelijk opgenomen in de groep. Je merkt dat door mensen binnen de organisatie te spreken en vragen te stellen, je veel voor elkaar kunt krijgen. Die ruimte is er echt. Ik kan het iedereen aanraden!”