Gemeente tilburg

Over Tilburg

Met ruim 217.000 inwoners is Tilburg een stad van formaat. Nog niet eens zo heel lang geleden een plek waar de textielindustrie centraal stond, nu een broedplaats voor creatief en innovatief denken. De Tilburgers zijn gewend om samen te werken. Wij sluiten daarop aan. Dat leidt tot nieuwe initiatieven zoals de ‘community school’ en een persoonlijke aanpak waarmee we inwoners die dat nodig hebben verder op weg helpen. Ons hoofddoel is: een stad met gezonde en gelukkige inwoners.

Ontwikkeling

Rauw en tegendraads: woorden die kenmerkend zijn voor de ontwikkeling die de stad heeft gemaakt. De Spoorzone is daar een zichtbaar bewijs van. Een industriële omgeving, waar oud en nieuw samenkomt. Je vindt er bijvoorbeeld de LocHal, een voormalige fabriekshal die is omgetoverd tot centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting. Vanuit deze 'huiskamer van de stad' heb je uitzicht op de Hall of Fame, een creatieve vrijplaats voor organisaties op het gebied van cultuur en urban sports.

Binnenstad

In het centrum vind je een diversiteit aan winkels en Bourgondische hotspots. Een terrasje pakken in de Piushaven, picknicken in het Spoorpark: voor iedereen is er wat wils. Verlies jezelf in de Sky Mirror bij het wereldberoemde museum De Pont, dompel je onder in de bijzondere winkeltjes en speciaalzaken in het Dwaalgebied of vind je weg in de Doloris Meta Maze. Een ding is zeker: in Tilburg hoef je je niet te vervelen.

Natuur

Houd je van de natuur? Dan ligt er een prachtige groene omgeving op je te wachten. Stadsbos013, Vorstelijk Landschap Koningshoeven/Moerenburg: vanaf elk punt in de stad sta je binnen 10 minuten in de natuur. Die natuurgebieden nodigen ook uit tot sporten! Mountainbiken, wandelen, fietsen, hardlopen… mogelijkheden genoeg.

Broedplaats voor talent

In Tilburg is er ruimte voor nieuw talent, mensen die out of the box denken. Dat start met het faciliteren van plaatsen waar talent ontwikkeld kan worden. Tilburg is een stad met een zeer breed palet aan onderwijs. Van vrije school tot Mytylonderwijs, van vmbo tot topuniversiteit. In Tilburg vind je unieke opleidingen, zoals de circusopleiding en de musicalopleiding van Fontys (wie kent Duncan Laurence nu niet?) tot de Nieuwste School en de opleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence op de universiteit

Tilburg: een stad die zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Een innovatieve stad. Een stad die zich kenmerkt door een handen uit de mouwen mentaliteit. En plek voor creatievelingen en levensgenieters. Een stad met een sociaal gezicht. Tilburg, een stad om trots op te zijn.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een job alert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!