Stages

Stage bij gemeente Tilburg

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame stage waar je écht iets kan betekenen voor Tilburg en haar inwoners? Dan zit je goed bij de gemeente Tilburg. We zijn benieuwd naar jouw frisse blik op onze organisatie en delen graag onze kennis met je. Je wordt goed begeleid, bent onderdeel van het team en hebt de ruimte om je talenten te ontwikkelen en ervaring op te doen. Een stage bij ons is een mooie kans om te laten zien wat je in huis hebt! Tijdens de introductiedag maak je een vliegende start en ontmoet je de andere stagiaires. En tijdens je stage kun je jezelf ontwikkelen met trainingen uit ons eigen Tilburgs Leerhuis. We hebben stageopdrachten in verschillende vakgebieden voor zowel mbo-, hbo-, als wo-opleidingen. Je kunt met allerlei opleidingen terecht. Denk aan bestuurskunde, rechten, finance, administratie, ICT, organisatiewetenschappen, planologie, bouwkunde en civiele techniek.

Welke stages zijn mogelijk?

Afstudeerstage

Bij een afstudeerstage voer je een onderzoek uit. De onderzoeksopdracht stel je vast in overleg met je stagebegeleider bij gemeente Tilburg en de stagebegeleider van je opleiding. Je besteedt de meeste tijd aan je onderzoek en afstudeerscriptie, maar je wordt ook meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling.

Meewerkstage

Bij een meewerkstage heb je (vaak) geen specifieke opdracht vanuit je opleiding, maar werk je mee op een afdeling binnen gemeente Tilburg. Zo leer je alle aspecten van het werk op de afdeling kennen en kun je ontdekken wat het best bij jou past.

Korte opdrachten

Niet alle opdrachten vallen onder de noemer stage. Soms wil je data, gegevens of een vraagstuk van een de gemeente gebruiken om een (advies) opdracht uit te voeren. Deze opdrachten staan ook in ons vacatureoverzicht.

Sollicitatieprocedure

In ons vacatureoverzicht zie je welke stageplekken we op dit moment hebben. Als je interesse hebt in een stageplaats kun je solliciteren via de button. De vacaturehouder neemt dan contact met je op. Staat er niks voor jou bij? Dan hebben we helaas op dit moment geen stageplek voor je. Je kunt dan een job-alert aanmaken en wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een job alert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!