Gemeente Tilburg

Samen werken aan de energietransitie #1

Femke werkt sinds 2018 bij de gemeente Tilburg voor de energietransitie. Ze begon als projectleider en groeide door tot programmamanager. In vier jaar tijd is er een hoop verandert. De energietransitie wordt steeds belangrijker en dat merkt ze in haar werk. “Als er landelijk iets verandert, heeft dat ook invloed op ons werk in Tilburg. Vervolgens moeten we natuurlijk ook kijken wat aanslaat bij onze inwoners en hierop inspelen. Dat maakt het werk heel dynamisch.”

Femke van Tatenhove groeide op in een dorp in Zeeuws-Vlaanderen en ging na haar studie samenwonen in Tilburg. Na 12 jaar in de stad gewoond te hebben, besloot ze de rust op te zoeken in Drunen. “Toch weer terug naar een dorp. Maar ik ken Tilburg wel goed. En het is altijd goed om de wijken waarvoor je werkt te kennen.” Als programmamanager bij de Gemeente Tilburg houdt Femke zich bezig met het verduurzamen van particuliere woningen. Dit is één van de vele programma’s die onder de energietransitie vallen. Hoe zorg je er voor dat mensen kunnen, maar ook willen verduurzamen? “Dat is de gedachte waaruit we te werk gaan, om Tilburgers zo goed mogelijk te kunnen helpen”, vertelt Femke. “Mensen helpen zit in mijn DNA. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om iets voor de maatschappij te betekenen.”

Aan de slag met je huis

Femke werkt voor het deelprogramma ‘Aan de slag met je huis’. Onder dit programma vallen acht projecten, die bijvoorbeeld over warmtescans en zonnepanelen gaan. Elk project is onderdeel van het grotere geheel en helpt inwoners bij het verduurzamen van hun woning. “Het is heel belangrijk dat zij goed worden meegenomen. Hierbij kijken we goed naar wat werkt en waar inwoners op aanhaken. Je kunt nooit van te voren precies weten hoe mensen reageren op je ideeën. Het is dus een kwestie van proberen en kijken wat aanslaat.” Hierbij volgen Femke en haar collega’s de lijn van een meerjarenplan. Deze lijn loopt nu tot 2026, maar kan dus nog alle kanten op. “We hebben een stip op de horizon van waar we naartoe willen, maar zoeken nog naar de beste wegen om daar te komen. Dat maakt ons werk heel dynamisch.”

Een actueel thema

De wereld verandert snel en de energietransitie wordt steeds relevanter. Dat ziet Femke terug in haar werk. “Ik begon in 2018 bij de gemeente en sindsdien zijn we van drie naar acht projecten gegroeid. Het thema staat dan ook hoog op de landelijke agenda. Dat merk je als gemeente. Nieuwe wetgeving kan er voor zorgen dat ons werk in Tilburg er anders uit komt te zien. Maar ook de stijgende energieprijzen hebben invloed. Waar we eerst vooral bezig waren om de grote meute mee te krijgen, zien we nu dat dat minder nodig is. Inwoners verduurzamen hun huizen namelijk sneller door de hogere energiekosten. Maar die hogere kosten zorgen er voor dat een andere groep de energierekening niet meer kan betalen. Zij hebben extra hulp nodig, waardoor de focus van een project dus verschuift.”

Iets betekenen

“Het is voor mij heel belangrijk om iets te betekenen voor de maatschappij. De energietransitie is een thema dat op dit moment zo actueel en belangrijk is. Ik vind het ontzettend leuk om daar samen aan te werken. Het is ook echt een onderwerp dat mij aan het hart gaat. Ik voel echt de urgentie dat er iets moet gebeuren. Maar dat maakt het soms ook wel lastig om het los te laten. Dan ben ik er thuis ook nog mee bezig”, lacht ze.

Aan het stuur  

“Je krijgt bij de Gemeente Tilburg echt de kans om je te ontwikkelen.” Femke begon als projectleider bij de Gemeente Tilburg, maar groeide al snel door tot programmamanager. “Ik heb een opleiding mogen doen om me in deze rol te ontwikkelen. Als programmamanager sta ik aan het stuur. Ik krijg de vrijheid om de richting te bepalen en hou het overzicht over het programma. Die rol past bij me. Als projectleider ben je meer op uitvoering gericht en heb je een duidelijk omkaderde opdracht waarmee je aan de slag gaat. Je bent dan ook veel meer in de wijk te vinden en in contact met inwoners en ondernemers.”

Even wennen 

“Ik ben na mijn studie begonnen als projectleider bij een woningcorporatie. Hier was ik de enige projectleider voor bedrijfsbrede projecten, dus ik moest wel schakelen toen ik bij de Gemeente Tilburg ging werken. Dat de organisatie zo groot is, was even wennen. Ineens zat ik in een team met meerdere projectleiders voor alleen de energietransitie. Super leuk, want je leert veel van elkaar en kunt ook overleggen. Maar een grote organisatie maakt het soms ook lastig om de juiste mensen te vinden. Je kent niet iedereen en alle afdelingen. Toch is de sfeer heel informeel en collegiaal. Je voelt de verbondenheid. Ik merk ook dat bij de energietransitie allemaal collega’s zitten die echt geloven in wat we doen. Iedereen zet een stapje extra en dat geeft veel energie.”

Experimenteren en proberen

“In Tilburg krijg je veel ruimte om te experimenteren en te proberen. Als ik ideeën heb, kan ik ze zeker op tafel leggen. Omdat we een grote gemeente zijn en een grote capaciteit hebben, lopen we in Tilburg voorop. Wel kunnen we nog werken aan het stukje verbinding in de organisatie. Hoe krijg je de juiste collega’s aangehaakt en hoe kunnen we de verbinding met de stad nog meer leggen? Ik merk dat we hard aan het werk zijn om die verbindingen te maken. Dat gaat voor ons werk in de toekomst ook veel mooie dingen opleveren.”

Echt op mijn plek

“De rol als programmamanager en het onderwerp liggen me erg goed. Ik haak af als het saai en routinematig wordt en dat is bij de energietransitie zeker niet het geval! Elke dag is anders, dat trekt mij heel erg. En het thema is zo actueel, dat maakt het ook heel erg leuk en mooi om voor de energietransitie te werken. Tegenwoordig ben ik veel minder bezig met de volgende stap. Ik zit echt op mijn plek.”